Żywienie w turystyce podręcznik
Grzesińska Wiesława, Gajewska Danuta
Żywienie w turystyce podręcznik
Grzesińska Wiesława, Gajewska Danuta
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 1999
- ISBN: 83-02-07312-1
- Ilość stron: 208
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Żywienie w turystyce podręcznik - Grzesińska Wiesława, Gajewska Danuta
Książka zawiera wiadomości na temat składników pokarmowych i ich wpływu na organizm człowieka, jak również na temat właściwości produktów spożywczych i zasad ich przechowywania w różnych warunkach. Omówiono w niej także zasady racjonalnego żywienia i układania jadłospisów. Zapoznano Czytelnika z najnowszymi osiągnięciami w dziedzinie żywności i żywienia. Omówiono zwyczaje żywieniowe w Polsce i w innych krajach oraz podstawy żywienia dietetycznego.
Numer dopuszczenia: 11/99
Szczegóły: Żywienie w turystyce podręcznik - Grzesińska Wiesława, Gajewska Danuta
Tytuł: Żywienie w turystyce podręcznik
Autor: Grzesińska Wiesława, Gajewska Danuta
Wydawnictwo: WSiP
Kod paskowy: 9788302073120
ISBN: 83-02-07312-1
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 3
MEN: 11/99
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 1999
Ilość stron: 208
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.24 kg