Mikrobiologia żywności
Drewniak Emil, Drewniak Teresa
Mikrobiologia żywności
Drewniak Emil, Drewniak Teresa
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2015
- ISBN: 9788302071355
- Ilość stron: 180
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Mikrobiologia żywności - Drewniak Emil, Drewniak Teresa
Książka jest przeznaczona dla uczniów II klasy technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje, oraz dla uczniów I klasy szkoły zasadniczej, zawód: operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego.
Zawiera wiadomości z zakresu morfologii i fizjologii drobnoustrojów, wykorzystania ich w procesach technologicznych przemysłu spożywczego, metod badawczych, wpływu czynników środowiska na drobnoustroje. Podano w niej opis wyposażenia i zasad pracy w pracowni mikrobiologicznej, poruszono również mikrobiologiczne aspekty higieny w przemyśle spożywczym.
Szczegóły: Mikrobiologia żywności - Drewniak Emil, Drewniak Teresa
Tytuł: Mikrobiologia żywności
Autor: Drewniak Emil, Drewniak Teresa
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302071355
Kategoria: Podręczniki
Technikum » Klasa 1
Technikum » Klasa 2
Technikum » Klasa 3
Technikum » Klasa 4
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 180
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.201 kg