Warzywa mało znane i zapomniane

Książka

Warzywa mało znane i zapomniane

Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 6,75 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 6,75 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Warzywa mało znane i zapomniane

Książka ta została napisana przez pracowników naukowych Akademii Rolniczej w Poznaniu, ma zachęcić czytelników-działkowców do uprawy mało znanych lub zapomnianych warzyw.
W tym opracowaniu podane są nie tylko sposoby uprawiania i przechowywania ale również informacje o sposobach przetwarzania i przygotowywania potraw oraz przepisy kulinarne. W prawidłowo zestawionym jadłospisie istotną rolę odgrywają warzywa i owoce.
Ze względu na swoje walory sensoryczne, tj. barwę, smak, zapach, konsystencję urozmaicają codzienny posiłek, a także są źródłem niezbędnych składników odżywczych koniecznych do prawidłowego rozwoju organizmu, tj.witamin, składników mineralnych, łatwo przyswajanych cukrów, kwasów organicznych, pektyn, garbników i barwników.


Szczegóły: Warzywa mało znane i zapomniane

Tytuł: Warzywa mało znane i zapomniane
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309016038
Języki: polski
Rok wydania: 1993
Ilość stron: 256
Format: 14.5x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.316 kg


Recenzje: Warzywa mało znane i zapomniane

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×