Warzywa mało znane i zapomniane
Warzywa mało znane i zapomniane
- Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
- Rok wydania: 1993
- ISBN: 9788309016038
- Ilość stron: 256
- Format: 14.5x20.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Warzywa mało znane i zapomniane
Książka ta została napisana przez pracowników naukowych Akademii Rolniczej w Poznaniu, ma zachęcić czytelników-działkowców do uprawy mało znanych lub zapomnianych warzyw.
W tym opracowaniu podane są nie tylko sposoby uprawiania i przechowywania ale również informacje o sposobach przetwarzania i przygotowywania potraw oraz przepisy kulinarne. W prawidłowo zestawionym jadłospisie istotną rolę odgrywają warzywa i owoce.
Ze względu na swoje walory sensoryczne, tj. barwę, smak, zapach, konsystencję urozmaicają codzienny posiłek, a także są źródłem niezbędnych składników odżywczych koniecznych do prawidłowego rozwoju organizmu, tj.witamin, składników mineralnych, łatwo przyswajanych cukrów, kwasów organicznych, pektyn, garbników i barwników.
Szczegóły: Warzywa mało znane i zapomniane
Tytuł: Warzywa mało znane i zapomniane
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309016038
Języki: polski
Rok wydania: 1993
Ilość stron: 256
Format: 14.5x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.316 kg