Zarządzanie bezpieczeństwem żywności Teoria i praktyka

,

Książka

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Teoria i praktyka

,

  • Wydawnictwo: C. H. Beck
  • Rok wydania: 2010
  • ISBN: 9788325502386
  • Ilość stron: 388
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 55,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 55,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Zarządzanie bezpieczeństwem żywności - Danuta Kołozyn-Krajewska, Tadeusz Sikora

Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania pakietu rozporządzeń higienicznych w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000.

Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak:

* podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne;

* podstawy ustawodawstwa żywnościowego;

* dobre praktyki produkcyjne i higieniczne;

* system HACCP;

* metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnictwo C.H. Beck Sp. z o.o.
Bonifraterska 17
00-203 Warszawa (Polska)
tel: 22 311 22 22
email: dok@beck.pl


Szczegóły: Zarządzanie bezpieczeństwem żywności - Danuta Kołozyn-Krajewska, Tadeusz Sikora

Tytuł: Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Podtytuł: Teoria i praktyka
Autor: Danuta Kołozyn-Krajewska, Tadeusz Sikora
Wydawnictwo: C. H. Beck
ISBN: 9788325502386
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 388
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.62 kg


Recenzje: Zarządzanie bezpieczeństwem żywności - Danuta Kołozyn-Krajewska, Tadeusz Sikora

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Danuta Kołozyn-Krajewska, Tadeusz Sikora (1)