Domowe suszenie żywności
Hobson Phyllis
Domowe suszenie żywności
Hobson Phyllis
- Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
- Rok wydania: 2010
- ISBN: 9788372438294
- Ilość stron: 184
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Domowe suszenie żywności - Hobson Phyllis
Suszenie żywności jest ekonomiczne i znacznie prostsze od wekowania i zamrażania, a suszone produkty zachowują wartości odżywcze i doskonały smak.
Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół. Dowiesz się, jak suszyć produkty w słońcu, piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego, by pokarmy zachowały świeży smak i jak najwięcej składników odżywczych. Doradzono, jaką wybrać suszarkę i jak pakować ususzoną żywność.
Autorka książki podpowiada także, jak wykorzystać suszone produkty: podaje przepisy na smaczne potrawy - przekąski, zupy, dania główne, desery, żywność dla niemowląt. Krok po kroku nauczysz się robić m.in. granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo-wiśniowe, herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę. Z suszonych produktów można zrobić także niebanalne upominki, np. saszetki potpourri.
Książka ta jest doskonała dla każdej dbającej o zdrowe odżywianie, praktycznej gospodyni.
Szczegóły: Domowe suszenie żywności - Hobson Phyllis
Tytuł: Domowe suszenie żywności
Autor: Hobson Phyllis
Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
ISBN: 9788372438294
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 184
Oprawa: Miękka