Kuchnie regionalne Mazury

Książka

Kuchnie regionalne Mazury

  • Wydawnictwo: KDC Klub dla Ciebie
  • Rok wydania: 2010
  • ISBN: 9788325803551
  • Ilość stron: 80
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 9,70 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 9,70 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Kuchnie regionalne Mazury - Hańska Magdalena

Kuchnia mazurska mieści w sobie dwie różniące się nieco między sobą tradycje kulinarne, warmińską i mazurską. Na Warmii chętnie jadano zupy fasolowe, grochowe, kapuśniaki na wędzonce. Na Mazurach z kolei często podawano żurek, czerninę z podrobami oraz wszelkiego rodzaju zupy rybne. Potrawy kuchnii mazurskiej są ściśle związane z porami roku: wiosną spożywa się szczaw i pierwsze warzywa, czyli wszystko to, co można zebrać na łące i w ogrodzie. Jesienią i zimą dominuje dziczyzna i przechowywane w spiżarniach i piwnicach smakołyki: dżemy, powidła, suszone grzyby i jabłka.


Szczegóły: Kuchnie regionalne Mazury - Hańska Magdalena

Tytuł: Kuchnie regionalne Mazury
Autor: Hańska Magdalena
Wydawnictwo: KDC Klub dla Ciebie
ISBN: 9788325803551
Język oryginału: polski
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 80
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.37 kg


Recenzje: Kuchnie regionalne Mazury - Hańska Magdalena

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: