Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym
Aleksandra Kowalska
Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym
Aleksandra Kowalska
- Wydawnictwo: Difin
- Rok wydania: 2010
- ISBN: 9788376413228
- Ilość stron: 296
- Format: 16.0x23.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym - Aleksandra Kowalska
Publikacja dotyczy funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego w Polsce na tle innych krajów. To w jakości autorka upatruje głównego sposobu wzmacniania konkurencyjności ekologicznych gospodarstw rolnych. Dlatego też praca szeroko ujmuje problematykę jakości żywności. Z recenzji prof. dr. hab. Mieczysława Adamowicza: (...) ostatni rozdział pracy ma merytoryczne walory poznawcze, badania poszerzyły i pogłębiły wiedzę z problematyki funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego, konkurencyjności gospodarstw ogrodniczych oraz ich wyników ekonomicznych. Uzyskane wyniki mogą być przydatne dla programowania rozwoju rolnictwa w regionie oraz doboru form i wysokości wsparcia różnych typów gospodarstw poprzez narzędzia Wspólnej Polityki Rolnej. Z recenzji dr hab. Jana Zalewy: (...) stwierdziłem dużą swobodę autorki pracy przy stosowaniu metod analizy ilościowej, a zwłaszcza precyzyjnych testów istotności otrzymanych wyników. Autorka stwierdziła istotność otrzymanych wyników. Nie wszystkie badania mogą się tą zaletą poszczycić.
Szczegóły: Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym - Aleksandra Kowalska
Tytuł: Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym
Autor: Aleksandra Kowalska
Wydawnictwo: Difin
ISBN: 9788376413228
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 296
Format: 16.0x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.46 kg