Wędliny i pasztety Domowy wyrób
Doppler Franz, Eibensteiner Roman
Wędliny i pasztety
Domowy wyrób
Doppler Franz, Eibensteiner Roman
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788372438799
- Ilość stron: 112
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Wędliny i pasztety - Doppler Franz, Eibensteiner Roman
Samodzielnie zrobiona kaszanka, kiełbasa lub pasztet mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty kupowane w sklepach. Przygotowywanie tych smakołyków w domowych warunkach nie jest zajęciem zarezerwowanym jedynie dla profesjonalistów, więc każdy może spróbować swoich sił w sztuce masarskiej.
Z książki dowiesz się, jak kroić, rozdrabniać i konserwować mięso; jakich używać przypraw i jakie stosować osłonki. Nauczysz się robić wędliny parzone i pieczone (m.in. frankfurterki, pieczeń z serem, kiełbasę monachijską, myśliwską, wiedeńską), surowe (np. kiełbasy z dziczyzny, owczą, salami), kaszanki, wątrobianki, pasztety i rolady. Oprócz szczegółowych instrukcji dotyczących sposobów przygotowania poszczególnych wędlin, w poradniku znajdziesz także cenne rady i wskazówki masarza.
Książka jest idealna dla właścicieli gospód, restauracji i firm cateringowych, także dla masarzy, którzy chcą zaoferować swoim klientom wędliny o niepowtarzalnych smakach. Jednak przede wszystkim powinni po nią sięgnąć ci, którzy chcą samodzielnie, w warunkach domowych, przygotować wyroby dobrej jakości.
Szczegóły: Wędliny i pasztety - Doppler Franz, Eibensteiner Roman
Tytuł: Wędliny i pasztety
Podtytuł: Domowy wyrób
Autor: Doppler Franz, Eibensteiner Roman
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788372438799
Tytuł oryginału: Wurste und Pasteten
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Chudzik Małgorzata
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 112
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.25 kg