Płetwa rekina i syczuański pieprz Słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin
Dunlop Fuchsia
Płetwa rekina i syczuański pieprz
Słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin
Dunlop Fuchsia
- Wydawnictwo: Świat Książki
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788324723775
- Ilość stron: 352
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Płetwa rekina i syczuański pieprz - Dunlop Fuchsia
Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko, niekiedy z zaskakującymi konsekwencjami...
Szczegóły: Płetwa rekina i syczuański pieprz - Dunlop Fuchsia
Tytuł: Płetwa rekina i syczuański pieprz
Podtytuł: Słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin
Autor: Dunlop Fuchsia
Wydawnictwo: Świat Książki
ISBN: 9788324723775
Tytuł oryginału: SHARK'S FIN AND SICHUAN PEPPER
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Hryniewska Joanna
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 352
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.39 kg