Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej 2400 przepisów
Szymanderska Hanna
Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej
2400 przepisów
Szymanderska Hanna
- Wydawnictwo: Rea
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788375443400
- Ilość stron: 1064
- Format: 17.0x24.5cm
- Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Niedostępna
Cena
49,90 PLN
Opis: Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej - Szymanderska Hanna
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki.
Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej.
Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki.
Szczegóły: Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej - Szymanderska Hanna
Tytuł: Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej
Podtytuł: 2400 przepisów
Autor: Szymanderska Hanna
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375443400
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 1064
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.52 kg