Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika
Szymanderska Hanna
Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika
Szymanderska Hanna
- Wydawnictwo: Multico
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788370738709
- Ilość stron: 124
- Format: 24.5x22.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika - Szymanderska Hanna
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
Mięso to siódmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* jak przygotować podroby, aby były delikatne i smaczne,
* skąd się wzięła moda na sztufady z wołowiny,
* czym się różnią filety od kotletów,
* jakie mięso jest najlepsze na pieczeń,
* jak prawidłowo przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań.
Szczegóły: Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika - Szymanderska Hanna
Tytuł: Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika
Autor: Szymanderska Hanna
Wydawnictwo: Multico
Seria: Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
ISBN: 9788370738709
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 124
Format: 24.5x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.78 kg