Dziczyzna najlepsze dania z zająca, dzika, sarny, jelenia, daniela i dzikiego ptactwa
Szymanderska Hanna
Dziczyzna
najlepsze dania z zająca, dzika, sarny, jelenia, daniela i dzikiego ptactwa
Szymanderska Hanna
- Wydawnictwo: Multico
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788370738723
- Ilość stron: 124
- Format: 24.5x22.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Dziczyzna - Szymanderska Hanna
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
Dziczyzna to dziewiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa,
* jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna,
* ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem,
* w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza,
* dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron.
Szczegóły: Dziczyzna - Szymanderska Hanna
Tytuł: Dziczyzna
Podtytuł: najlepsze dania z zająca, dzika, sarny, jelenia, daniela i dzikiego ptactwa
Autor: Szymanderska Hanna
Wydawnictwo: Multico
Seria: Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
ISBN: 9788370738723
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 124
Format: 24.5x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.77 kg