Zioła lecznicze w kuchni polskiej

Książka

Zioła lecznicze w kuchni polskiej

  • Wydawnictwo: Dragon
  • Rok wydania: 2011
  • ISBN: 9788362521579
  • Ilość stron: 48
  • Format: 13.5x21.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 6,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 6,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Zioła lecznicze w kuchni polskiej

Zioła stanowią ważny składnik kuchni, mimo iż nie mają żadnej wartości odżywczej. Podnoszą walory smakowe przyrządzanych potraw, a użyte jako dekoracja wpływają zbawiennie na estetykę przy podawaniu. Wiele z nich sprawia, że jedzenie jest lekkostrawne, inne oddziałują pozytywnie na psychikę.



Zioła można również dodawać, aby obniżać w diecie zawartość cukru i soli, o ile organizm tego potrzebuje. Cynamon, goździki, imbir lub ziele angielskie wyeksponują naturalną słodycz deserów i dań z owocami, które nie będą dzięki temu wymagały dodatkowego słodzenia. Natomiast sól stanie się mniej potrzebna, jeśli doda się pieprz lub curry. Najlepsze efekty smakowe daje połączenie kilku ziół w jednej potrawie. Aby przygotować je samodzielnie, trzeba wiedzieć oczywiście, co mieszać i w jakich proporcjach. Można jednak skorzystać z gotowych mieszanek leczniczych ziół przyprawowych, takich jak: zioła prowansalskie, fi nes herbes, melange classique czy shichimi togarashi.


Szczegóły: Zioła lecznicze w kuchni polskiej

Tytuł: Zioła lecznicze w kuchni polskiej
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362521579
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 48
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.12 kg


Recenzje: Zioła lecznicze w kuchni polskiej

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: