Przetwory Kuchnia polska

,

Książka

Przetwory
Kuchnia polska

,

  • Wydawnictwo: Literat
  • Rok wydania: 2015
  • ISBN: 9788377740484
  • Ilość stron: 32
  • Format: 14.7x20.9
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 3,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 3,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Przetwory - Marzena Strzelczyńska, Karol Skwira

Koniec lata i jesień to doskonały czas na zrobienie smacznych przetworów. Owoce i warzywa są wtedy idealne, aby zamknąć je na zimę w słoikach i otworzyć w dowolnym momencie. Będą mogli państwo wówczas delektować się pysznymi konfiturami czy naleśnikami z marmoladą. W naszej książce nie zabraknie również przepisów na przetwory warzywne, grzyby oraz orzeźwiające soki, syropy i kompoty. Robiąc domowe przetwory, powinniśmy wybierać surowce o najwyższej jakości. Trzeba też odpowiednio przygotować słoiki lub butelki, do których trafi jedzenie, i nie zapominać o umiejętnym stosowaniu przypraw i innych dodatków niezbędnych do konserwacji. Przykładowe przepisy: sok jabłkowy z miętą, marynowane rydze, ogórki kwaszone, suszone owoce róży, papryka pasteryzowana, dżem jarzębinowy, marmolada jeżynowo-jabłkowa, konfitura agrestowa, kompot czereśniowy, gruszki w occie. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Surówki i sałatki.


Szczegóły: Przetwory - Marzena Strzelczyńska, Karol Skwira

Tytuł: Przetwory
Podtytuł: Kuchnia polska
Autor: Marzena Strzelczyńska, Karol Skwira
Wydawnictwo: Literat
Seria: Kuchnia Polska
ISBN: 9788377740484
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 32
Format: 14.7x20.9
Oprawa: Miękka
Waga: 0.07 kg


Recenzje: Przetwory - Marzena Strzelczyńska, Karol Skwira

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: