Ciasta na zimno
Ciasta na zimno
- Wydawnictwo: Świat Książki
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788325805241
- Ilość stron: 64
- Format: 17.5x24.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Ciasta na zimno
Doskonałe kulinarne propozycje nie tylko na lato. Bez rozgrzewania piekarnika, bez nerwowego oczekiwania, aż ciasto wyrośnie, bez niepokoju o to, czy aby nie opadnie. Ciasta na zimno są tak proste do zrobienia! Do tego lekkie, smaczne, mniej kaloryczne. Wystarczy ułożyć na dnie formy biszkopty, sucharki lub wafle, a następnie przygotować smakowitą masę z twarożku lub sera, z dodatkiem czekolady, orzechów, owoców lub innych, dowolnie wybranych smakołyków. Ciasta bez pieczenia dają nieograniczone możliwości kreacji. Dr. Oetker stworzył i wielokrotnie wypróbował w swojej eksperymentalnej kuchni między innymi malinowy tort z jogurtem, placek winogronowy i torcik lodowy z wiśniami. Podręcznik jest znakomity dla początkujących składniki przepisów są podane w kolejności ich wykorzystania, a instruktażowe zdjęcia prowadzą czytelnika krok po kroku. Dla zabieganych ciasta robi się szybko, każda receptura zawiera informacje o czasie przygotowania. Dla osób dbających o linię i o zdrowie mogą sprawdzić, ile kalorii, białka, tłuszczu i węglowodanów zawierają ciasta.
Szczegóły: Ciasta na zimno
Tytuł: Ciasta na zimno
Wydawnictwo: Świat Książki
ISBN: 9788325805241
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Kostrzyńska Urszula
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 64
Format: 17.5x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.32 kg