Kuchnia polska regionalna
Kuchnia polska regionalna
- Wydawnictwo: Stopka
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788385734888
- Ilość stron: 528
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Kuchnia polska regionalna
Dla odkrywców niepospolitych smaków.
Jak pożenić w jednym rondlu kuchnię ogólnopolską i regionalną? Czy babkę ziemniaczaną można zjeść na słodko? Co wyjdzie z połączenia maku i kaszy? Czym są hałuszki? I, u diaska, co zrobić z gotowaną sałatą, która nieszczęśliwie trafiła do garnka?
Polska kuchnia regionalna jest wznowieniem bestselleru, który rozszedł się liczbie pół miliona egzemplarzy. Prezentowana edycja jest jeszcze ciekawsza. Gromadzi grubo ponad tysiąc pieczołowicie dobranych, różnorodnych i przede wszystkim sprawdzonych przepisów, którymi podzieliły się gospodynie z całego kraju. Książka zdradza specyfikę nie tylko lokalnych specjałów. Wzbogacają ją zabawne ilustracje Natalii Kulki, które przynoszą nowe inspiracje i pomysły. Na końcu znajduje się poręczny przelicznik miar i wag. A to wszystko w jednym tomie!
Szczegóły: Kuchnia polska regionalna
Tytuł: Kuchnia polska regionalna
Wydawnictwo: Stopka
ISBN: 9788385734888
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 528
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.89 kg