Marynaty słodkie, kwaśne i pikantne
Prommer Colette, Grossauer Stefan
Marynaty słodkie, kwaśne i pikantne
Prommer Colette, Grossauer Stefan
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788372439222
- Ilość stron: 96
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Marynaty słodkie, kwaśne i pikantne - Prommer Colette, Grossauer Stefan
Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.
Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.
Szczegóły: Marynaty słodkie, kwaśne i pikantne - Prommer Colette, Grossauer Stefan
Tytuł: Marynaty słodkie, kwaśne i pikantne
Autor: Prommer Colette, Grossauer Stefan
Wydawnictwo: RM
Seria: Z nutką fantazji
ISBN: 9788372439222
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 96
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.28 kg