Co z czym? Prawidłowe łączenie pokarmów
Dries Jan, Dries Inge
Co z czym? Prawidłowe łączenie pokarmów
Dries Jan, Dries Inge
- Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788361012474
- Ilość stron: 128
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Co z czym? Prawidłowe łączenie pokarmów - Dries Jan, Dries Inge
W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość i dolegliwości jelitowe. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.
Szczegóły: Co z czym? Prawidłowe łączenie pokarmów - Dries Jan, Dries Inge
Tytuł: Co z czym? Prawidłowe łączenie pokarmów
Autor: Dries Jan, Dries Inge
Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
ISBN: 9788361012474
Tytuł oryginału: Lebensmittel richtig kombinieren
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Łyżnik Dariusz
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 128
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.16 kg