Tradycyjna kuchnia gruzińska Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Kiładze Jelena
Tradycyjna kuchnia gruzińska
Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Kiładze Jelena
- Wydawnictwo: Rea
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788375443202
- Ilość stron: 256
- Format: 17.5x23.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Tradycyjna kuchnia gruzińska - Kiładze Jelena
Kuchnia gruzińska jest specyficzna, a zarazem łatwo rozpoznawalna. Mówiąc o niej należy wymienić takie danie, jak sacywi, charczo, czachochbili, chinkali, łobio, chaczapuri, gozinaki, które stały się popularne również w krajach odległych od Gruzji. Kuchnię gruzińską trudno byłoby zaprezentować bez serów: suługuni oraz imeretyńskiego, bez takich warzyw, jak: fasola, bakłażany, kapusta, buraki, pomidory, które tutaj się gotuje, smaży, zapieka, marynuje, a także zasala.
Szczegóły: Tradycyjna kuchnia gruzińska - Kiładze Jelena
Tytuł: Tradycyjna kuchnia gruzińska
Podtytuł: Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Autor: Kiładze Jelena
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375443202
Tłumacz: Skiba Rozalia
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 256
Format: 17.5x23.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.9 kg