Restauracje w II Rzeczpospolitej

Książka

Restauracje w II Rzeczpospolitej

  • Wydawnictwo: Dragon
  • Rok wydania: 2011
  • ISBN: 9788362976027
  • Ilość stron: 112
  • Format: 24.5x33.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 19,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 19,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Restauracje w II Rzeczpospolitej

Simon i Stecki na Krakowskim Przedmieściu, Astoria przy Nowym Świecie, restauracja Franciszka Trzaski w Zakopanem to nazwy tylko kilku najbardziej znanych lokali, w których stołowały się najsłynniejsze osobistości dwudziestolecia międzywojennego. Z racji, że zapotrzebowanie na kawiarniano-restauracyjne rozrywki było w tym czasie ogromne, w każdym większym mieście powstawały coraz to nowe zakątki gastronomiczne. Polska kuchnia słynęła także na oceanach. Restauracje na M/S Batory czy M/S Piłsudski należały do najlepszych na morskich szlakach pasażerskich.

Prezentowana książka to fascynująca opowieść o kulinarnych zakamarkach II Rzeczpospolitej. Wzbogacona archiwalnymi fotografiami oraz oryginalnymi przepisami z menu najlepszych polskich restauracji i kawiarni przybliży zapomniane smaki okresu międzywojnia.


Szczegóły: Restauracje w II Rzeczpospolitej

Tytuł: Restauracje w II Rzeczpospolitej
Wydawnictwo: Dragon
Seria: HISTORICA
ISBN: 9788362976027
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 112
Format: 24.5x33.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.01 kg


Recenzje: Restauracje w II Rzeczpospolitej

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×