Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku 90 przepisów wegetariańskich na bazie produktów europejskich
Markus Durst, Doris Iding, Johanna Wäfler
Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku
90 przepisów wegetariańskich na bazie produktów europejskich
Markus Durst, Doris Iding, Johanna Wäfler
- Wydawnictwo: Purana
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788360170403
- Ilość stron: 144
- Format: 19.5x27.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku - Markus Durst, Doris Iding, Johanna Wäfler
Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół.
Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne.
Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w tej książce, jest tego dowodem. Potrawy odpowiadają porom roku, są proste w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku.
Książka zawiera wprowadzenie do filozofii ajurwedyjskiej oraz zalecenia żywieniowe i wykaz artykułów spożywczych wskazanych dla różnych typów konstytucyjnych.
Szczegóły: Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku - Markus Durst, Doris Iding, Johanna Wäfler
Tytuł: Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku
Podtytuł: 90 przepisów wegetariańskich na bazie produktów europejskich
Autor: Markus Durst, Doris Iding, Johanna Wäfler
Wydawnictwo: Purana
ISBN: 9788360170403
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 144
Format: 19.5x27.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.64 kg