Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych
Monika Szkarłat
Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych
Monika Szkarłat
- Wydawnictwo: UMCS
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788377840160
- Ilość stron: 500
- Format: 17.0x24.0cm
- Oprawa: Miękka
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych - Monika Szkarłat
Celem niniejszej książki jest analiza specyfiki, zasięgu i natężenia wpływu na współczesne stosunki międzynarodowe żywności genetycznie zmodyfikowanej, będącej przykładem wykorzystania najnowszych osiągnięć badawczych w obszarze inżynierii genetycznej. Żywność genetycznie zmodyfikowana to ważny czynnik interakcji i więzi między uczestnikami stosunków międzynarodowych oraz kształtowania relacji opartych na współzależności. Jako wciąż nowy produkt myśli technologicznej stanowi przedmiot debaty społecznej, w której ścierają się poglądy zwolenników i przeciwników upowszechniania żywności transgenicznej oraz celowości kontynuowania badań naukowych nad jej kolejnymi generacjami. To sprawia, że wszelkie działania mające na celu pogłębienie wiedzy o żywności genetycznie zmienionej są niezwykle istotnym i odpowiedzialnym zadaniem.
Producent:
Wydawnictwo UMCS
ul. Radziszewskiego 11
20-031 Lublin (PL)
tel: 81 537 53 02
email: [email protected]
Szczegóły: Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych - Monika Szkarłat
Tytuł: Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych
Autor: Monika Szkarłat
Wydawnictwo: UMCS
ISBN: 9788377840160
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 500
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.93 kg