Przysmaki wiejskiej piekarni domowe chleby, bułki, chałki
Prokopczuk Zbigniew
Przysmaki wiejskiej piekarni
domowe chleby, bułki, chałki
Prokopczuk Zbigniew
- Wydawnictwo: Olimp Media
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788377070901
- Ilość stron: 128
- Format: 17.0x24.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Przysmaki wiejskiej piekarni - Prokopczuk Zbigniew
Przekonaj się, że wyrób pieczywa wcale nie jest umiejętnością zarezerwowaną wyłącznie dla profesjonalistów chleb czy bułki z powodzeniem możesz upiec samodzielnie w domu.
W niniejszej książce prezentujemy zbiór przepisów na smaczne i zdrowe (bo pozbawione przemysłowych ulepszaczy) chleby na zakwasie oraz drożdżowe np. chleb ciabatta, chleb dyniowy, miodowy, kukurydziany czy żytni z kminkiem.
Ponadto polecamy receptury na całą gamę bułek np. szwedki czy bułki z ziarnami.
Uzupełnienie publikacji stanowią pomysły na wyroby półcukiernicze np. chleb turecki, chałki czy bułeczki cynamonowe.
Przepisy poprzedza obszerny rozdział, w którym znajdziesz niezbędne informacje na temat wypieku pieczywa w domu, m.in. jakie zgromadzić akcesoria, jakie są rodzaje mąki i etapy wytwarzania.
Szczegóły: Przysmaki wiejskiej piekarni - Prokopczuk Zbigniew
Tytuł: Przysmaki wiejskiej piekarni
Podtytuł: domowe chleby, bułki, chałki
Autor: Prokopczuk Zbigniew
Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377070901
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 128
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.32 kg