Przysmaki postne we współczesnej kuchni
Przysmaki postne
we współczesnej kuchni
- Wydawnictwo: Olimp Media
- Rok wydania: 2012
- ISBN: 9788377070987
- Ilość stron: 160
- Format: 14.5x21.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Przysmaki postne
Czarno-białe eleganckie ryciny na kremowym tle.
To nieprawda, że kuchnia postna jest monotonna i nieatrakcyjna! Przekonaj się, jak wiele smacznych i zdrowych dań bezmięsnych przyrządzisz z naszą książką.
Prezentujemy w niej zbiór receptur na potrawy z ryb, warzyw, grzybów, nabiału, mąki i kasz od zakąsek, przez zupy, po dania główne.
Proponujemy takie specjały, jak: śledzie w sosie pomidorowym z rodzynkami, nadziewane bakłażany, kremowa zupa z karpia, kruche pierożki z farszem pieczarkowym, kasza jaglana ze śliwkami czy dorsz zapiekany z ziemniakami.
Publikacja zainteresuje z pewnością nie tylko osoby przestrzegające postów ze względów religijnych, ale wszystkich tych, którzy chcą ograniczyć spożycie wszechobecnego na naszych stołach mięsa.
Szczegóły: Przysmaki postne
Tytuł: Przysmaki postne
Podtytuł: we współczesnej kuchni
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
ISBN: 9788377070987
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 160
Format: 14.5x21.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.26 kg