222 łatwe przepisy kuchni włoskiej
222 łatwe przepisy kuchni włoskiej
- Wydawnictwo: Muza
- Rok wydania: 2012
- ISBN: 9788377581346
- Ilość stron: 520
- Format: 22.0x22.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: 222 łatwe przepisy kuchni włoskiej
Academii Barilla powstała w 2004 roku, a jej misją jest podkreślanie roli kuchni włoskiej i ochrona regionalnego dziedzictwa gastronomicznego poprzez walkę z imitatorstwem i podróbkami oryginalnych produktów. Akademia wspiera też najlepsze tradycje włoskich restauratorów poprzez inwestycje i organizację imprez tematycznych. To miejsce, gdzie wybitni zawodowi kucharze mogą się podzielić swoimi wyjątkowymi umiejętnościami. Academia Barilla prowadzi kursy dla entuzjastów kuchni, ma też w ofercie szkolenia dla osób z branży kulinarnej; propaguje najwyższą jakość, będącą wynikiem wieloletniego doświadczenia.
Autentyczna kuchnia włoska jest silnie osadzona w tradycji, ale wielka rozmaitość wykorzystywanych w niej składników otwiera przed każdym kucharzem ogromne pole dla nowych kombinacji i dostarcza wielu nieznanych wrażeń.
Kochamy kuchnię włoską - przede wszystkim za różnorodność świeżych, nieprzetworzonych produktów i składników, z których powstają smaczne proste dania.
Oto wybór łatwych dań, które może przygotować każdy, przepisów rodem z babcinej włoskiej kuchni, dzięki którym w mgnieniu oka przywołasz tradycyjne smaki Italii: spaghetti alla carbonara, lasagne alla napoletana, risotto alla milanese, peperoni ripieni alla siciliana, cantucci, pizza, focaccia.
Zapraszamy do odkrywania nieskończonych możliwości, jakie daje kuchnia włoska.
Szczegóły: 222 łatwe przepisy kuchni włoskiej
Tytuł: 222 łatwe przepisy kuchni włoskiej
Wydawnictwo: Muza
ISBN: 9788377581346
Tytuł oryginału: 222 Easy Recipes of Italian Cuisine
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 520
Format: 22.0x22.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.64 kg