Dania mięsne Przepisy i porady
Dania mięsne
Przepisy i porady
- Wydawnictwo: Olimp Media
- Rok wydania: 2012
- ISBN: 9788377071212
- Ilość stron: 272
- Format: 16.5x24.0cm
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Niedostępna
Opis: Dania mięsne
Prezentujemy przepisy na smakowite dania z drobiu, wieprzowiny, cielęciny, wołowiny, a nawet dziczyzny, królika i jagnięciny.
Przedstawiamy specjały pieczone (także na ruszcie), duszone, smażone oraz gotowane np. szaszłyki po rzeźnicku, kaczkę w sosie ananasowo-winnym, roladę wieprzową z nadzieniem drobiowym, pieczeń wołową w cieście francuskim, królika duszonego w śmietanie, kotlety schabowe w ziarnach słonecznika czy potrawkę z kury z rodzynkami.
Oprócz receptur publikacja zawiera praktyczne porady dotyczące przyrządzania dań mięsnych m.in. jak prawidłowo myć mięso, czym marynować i przyprawiać poszczególne gatunki, wreszcie jak długo poddawać je różnym sposobom obróbki cieplnej. Przydadzą się one z pewnością nie tylko początkującym gospodyniom, ale także paniom domu z wieloletnim stażem.
Szczegóły: Dania mięsne
Tytuł: Dania mięsne
Podtytuł: Przepisy i porady
Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377071212
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 272
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.36 kg