Polska kuchnia regionalna

,

Książka

Polska kuchnia regionalna

,

  • Wydawnictwo: Dragon
  • Rok wydania: 2012
  • ISBN: 9788362976386
  • Ilość stron: 240
  • Format: 16.5x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 29,95 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 29,95 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Polska kuchnia regionalna - Iwona Czarkowska, Andrzej Fiedoruk

Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy, albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki regionu, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.
W książce zamieszczono przepisy charakterystyczne dla siedmiu polskich regionów kulinarnych. Dzięki nim, niezależnie od miejsca zamieszkania, każdy będzie mógł poczuć w domu ulubione smaki wybranej kuchni regionalnej. Dania są bardzo zróżnicowane: od zupełnie prostych i łatwych do przyrządzenia, aż po bardziej wykwintne, które potrafią zaspokoić nawet najbardziej wyszukane podniebienia ? każdy znajdzie coś dla siebie. Poszczególne rozdziały są opatrzone obszernym wstępem, pokazującym tło historyczne i kulturowe oraz przybliżającym specyfikę danego regionu.


Szczegóły: Polska kuchnia regionalna - Iwona Czarkowska, Andrzej Fiedoruk

Tytuł: Polska kuchnia regionalna
Autor: Iwona Czarkowska, Andrzej Fiedoruk
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362976386
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 240
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.9 kg


Recenzje: Polska kuchnia regionalna - Iwona Czarkowska, Andrzej Fiedoruk

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: