Włoskie specjały Książka kucharska
Altomari Dawn
Włoskie specjały Książka kucharska
Altomari Dawn
- Wydawnictwo: Helion
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 9788324612956
- Ilość stron: 328
- Format: 18x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Włoskie specjały Książka kucharska - Altomari Dawn
Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni!
300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej
Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do... kuchni.
Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.
Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:
apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza;
pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.
Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.
Szczegóły: Włoskie specjały Książka kucharska - Altomari Dawn
Tytuł: Włoskie specjały Książka kucharska
Autor: Altomari Dawn
Wydawnictwo: Helion
Seria: Poradnik bez kantów
ISBN: 9788324612956
Tytuł oryginału: Everything Italian cookbook
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Jakóbik Ireneusz
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 328
Format: 18x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.5 kg