Ekonomia gastronomia Jedz lepiej i wydawaj mniej
McEvedy Allegra, Merrett Paul
Ekonomia gastronomia
Jedz lepiej i wydawaj mniej
McEvedy Allegra, Merrett Paul
- Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
- Rok wydania: 2012
- ISBN: 9788310122902
- Ilość stron: 320
- Format: 19.5x25.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Ekonomia gastronomia - McEvedy Allegra, Merrett Paul
Najważniejsze zasady ?Ekonomii gastronomii?: ? Planujcie posiłki z wyprzedzeniem ? Kupujcie mądrze i oszczędnie ? Nie marnujcie jedzenia ? Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku ? Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego ? Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach ? Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania ? Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej.
W ?Ekonomii gastronomii? chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce ? w samym sercu rodzinnego życia. Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa? Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację? To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne.
Karolina Domagalska, dziennikarka, ekolożka
Szczegóły: Ekonomia gastronomia - McEvedy Allegra, Merrett Paul
Tytuł: Ekonomia gastronomia
Podtytuł: Jedz lepiej i wydawaj mniej
Autor: McEvedy Allegra, Merrett Paul
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
ISBN: 9788310122902
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Nowak Anna
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 320
Format: 19.5x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.13 kg