Dania z truskawkami
Iwona Czarnkowska, Grzegorz Drużbański, Jolanta Bąk
Dania z truskawkami
Iwona Czarnkowska, Grzegorz Drużbański, Jolanta Bąk
- Wydawnictwo: Dragon
- Rok wydania: 2012
- ISBN: 9788362976683
- Ilość stron: 48
- Format: 13.5x21.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Dania z truskawkami - Iwona Czarnkowska, Grzegorz Drużbański, Jolanta Bąk
Kiedy w XVIII wieku w Europie skrzyżowano pochodzącą ze wschodnich obszarów Ameryki Północnej poziomkę wirginijską z południowo amerykańską poziomką chilijską, nikt zapewne nie przypuszczał, jak zawrotną karierę zrobi nowy owoc.
Truskawki zawierają wiele wartościowych składników: witaminę C, fosfor, żelazo, antycyjany. Są niskokaloryczne. Owoce można spożywać na surowo, wykorzystywać jako dodatki do dań (nie tylko słodkich), popularne są także przetwory z truskawek. Dobrze znoszą zamrażanie, a z liści truskawek sporządza się herbatkę ziołową. Truskawki to owoc popularny i lubiany.
Szczegóły: Dania z truskawkami - Iwona Czarnkowska, Grzegorz Drużbański, Jolanta Bąk
Tytuł: Dania z truskawkami
Autor: Iwona Czarnkowska, Grzegorz Drużbański, Jolanta Bąk
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362976683
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 48
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.11 kg