Dania z owoców
Jolanta Bąk, Iwona Czarkowska
Dania z owoców
Jolanta Bąk, Iwona Czarkowska
- Wydawnictwo: Dragon
- Rok wydania: 2012
- ISBN: 9788362976720
- Ilość stron: 112
- Format: 16.5x24.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Dania z owoców - Jolanta Bąk, Iwona Czarkowska
Smakiem, aromatem i apetycznym wyglądem owoców i przyrządzanych z nich dań można się cieszyć przez cały rok, ale prawdziwe owocowe szaleństwo zaczyna się wczesnym latem.
Jako pierwsze pojawią się świeże truskawki, potem nadchodzi pora malin, czereśni, poziomek i jagód. Sezon na wiśnie trwa niestety dosyć krótko, trzeba się spieszyć, żeby spróbować tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A potem nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych świeżych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, ale mają o wiele szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać pyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw desery i orzeźwiające napoje. Owoce dodane do mięs sprawiają, że potrawy nabierają intrygującego smaku i znacznie zyskują na wykwintności.
Szczegóły: Dania z owoców - Jolanta Bąk, Iwona Czarkowska
Tytuł: Dania z owoców
Autor: Jolanta Bąk, Iwona Czarkowska
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362976720
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 112
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.49 kg