Sushi i sashimi
Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Sushi i sashimi
Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2012
- ISBN: 9788377730300
- Ilość stron: 96
- Format: 22.0x24.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Sushi i sashimi - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.
Szczegóły: Sushi i sashimi - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Tytuł: Sushi i sashimi
Autor: Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377730300
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 96
Format: 22.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.467 kg