O sztuce kulinarnej Ksiąg dziesięć

Książka

O sztuce kulinarnej
Ksiąg dziesięć

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UMK
  • Rok wydania: 2012
  • ISBN: 9788323109266
  • Ilość stron: 314
  • Format: 14.5x21.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 24,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 24,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: O sztuce kulinarnej - Apicjusz

Tekst, przekład i komentarz Ireneusz Mikołajczyk i Sławomir Wyszomirski.



Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem "De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.

Fragment wstępu


Szczegóły: O sztuce kulinarnej - Apicjusz

Tytuł: O sztuce kulinarnej
Podtytuł: Ksiąg dziesięć
Autor: Apicjusz
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UMK
ISBN: 9788323109266
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 314
Format: 14.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.42 kg


Recenzje: O sztuce kulinarnej - Apicjusz

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×