Atlas anatomii przeżuwaczy
Raymond R. Ashdown, Stanley H. Done
Atlas anatomii przeżuwaczy
Raymond R. Ashdown, Stanley H. Done
- Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788376092676
- Ilość stron: 264
- Format: 26.0x30.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Atlas anatomii przeżuwaczy - Raymond R. Ashdown, Stanley H. Done
W Atlasie anatomii przeżuwaczy przedstawiono najważniejsze zagadnienia z zakresu anatomii topograficznej bydła i kóz. Omówiono w nim kolejno: budowę anatomiczną głowy, szyi, kończyny piersiowej, klatki piersiowej, brzucha, kończyny miednicznej, części dalszych kończyn, miednicy oraz pochodnych powłoki wspólnej. Dodatkową wartością tej publikacji są umieszczone na początku każdego rozdziału informacje kliniczne, związane z omawianą okolicą anatomiczną, a także liczne zdjęcia radiologiczne głowy i kończyn. Zastosowane terminy polskie i łacińskie zostały ujednolicone zgodnie z Weterynaryjnym Mianownictwem Anatomicznym. Niniejsza książka jest przeznaczona dla studentów medycyny weterynaryjnej oraz praktykujących lekarzy weterynarii.
Producent:
EDRA Urban & Partner sp. z o.o.
ul. Kościuszki 29
50-011 Wrocław (PL)
tel: 713306189
email: [email protected]
Szczegóły: Atlas anatomii przeżuwaczy - Raymond R. Ashdown, Stanley H. Done
Tytuł: Atlas anatomii przeżuwaczy
Autor: Raymond R. Ashdown, Stanley H. Done
Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
ISBN: 9788376092676
Tytuł oryginału: Color atlas of veterinary anatomy. Volume I, the ruminants
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Adamski Maciej, Chrószcz Aleksander, Dudek Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 264
Format: 26.0x30.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 1.27 kg