Badania retencyjne i oznaczanie wybranych sulfonamidów w środkach spożywczych metodą micelarnej chromatografii cieczowej
Szymański Arkadiusz
Badania retencyjne i oznaczanie wybranych sulfonamidów w środkach spożywczych metodą micelarnej chromatografii cieczowej
Szymański Arkadiusz
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UAM
- Rok wydania: 2006
- ISBN: 9788323216988
- Ilość stron: 130
- Format: 17.0x24.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Badania retencyjne i oznaczanie wybranych sulfonamidów w środkach spożywczych metodą micelarnej chromatografii cieczowej - Szymański Arkadiusz
Spis treści:
Wykaz ważniejszych skrótów i symboli
1. Pozostałości chemiczne w żywności
2. Micelarna chromatografia cieczowa
3. Badanie mechanizmn retencji sulfonamidów
4. Zależność między aktywnością a strukturą związku
5. Kontrola jakości preparatów farmaceutycznych
6. Analiza sulfonamidów w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego
7. Część eksperymentalna
8. Podsumowanie
LiteraturaProducent:
Wydawnictwo Naukowe UAM
ul. A. Fredry 10
61-701 Poznań (PL)
tel: 61 829 46 46
email: [email protected]
Szczegóły: Badania retencyjne i oznaczanie wybranych sulfonamidów w środkach spożywczych metodą micelarnej chromatografii cieczowej - Szymański Arkadiusz
Tytuł: Badania retencyjne i oznaczanie wybranych sulfonamidów w środkach spożywczych metodą micelarnej chromatografii cieczowej
Autor: Szymański Arkadiusz
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UAM
ISBN: 9788323216988
Języki: polski
Rok wydania: 2006
Ilość stron: 130
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.24 kg