Gospodarka i rachunkowość w gastronomii
Mielczarczyk Zofia, Urbańska Beata
Gospodarka i rachunkowość w gastronomii
Mielczarczyk Zofia, Urbańska Beata
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2012
- ISBN: 9788302083112
- Ilość stron: 192
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Gospodarka i rachunkowość w gastronomii - Mielczarczyk Zofia, Urbańska Beata
Podręcznik polecamy uczniom technikum i szkoły policealnej do nauki przedmiotu gospodarka i rachunkowość przedsiębiorstw gastronomicznych, w zawodach: kelner, kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych oraz kucharz małej gastronomii.
Zaprezentowany materiał obejmuje zagadnienia związane ze zjawiskami ekonomicznymi (gospodarką, dochodem, produkcją, rynkiem, popytem, podażą, inflacją, bezrobociem itp.). Autorki omawiają tworzenie różnego rodzaju podmiotów gospodarczych charakterystycznych dla gastronomii, środki gospodarcze przedsiębiorstwa gastronomicznego oraz organizację i działanie podmiotów gospodarczych i wybrane zagadnienia z rachunkowości.
Książka zawiera wiele przykładów - pomagających w zrozumieniu omawianych zagadnień, oraz pytań kontrolnych - ułatwiających powtórzenie materiału i utrwalenie zdobytych wiadomości.
Stan prawny 2012.
Szczegóły: Gospodarka i rachunkowość w gastronomii - Mielczarczyk Zofia, Urbańska Beata
Tytuł: Gospodarka i rachunkowość w gastronomii
Autor: Mielczarczyk Zofia, Urbańska Beata
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302083112
Kategoria: Podręczniki
Liceum » Klasa 1
Liceum » Klasa 2
Liceum » Klasa 3
Technikum » Klasa 1
Technikum » Klasa 2
Technikum » Klasa 3
Technikum » Klasa 4
MEN: 16/2002
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 192
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.32 kg