Kuchnia staropolska

Książka

Kuchnia staropolska

  • Wydawnictwo: Buchmann
  • Rok wydania: 2013
  • ISBN: 9788376706030
  • Ilość stron: 256
  • Format: 16.5x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 29,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 29,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Kuchnia staropolska - Piotr Adamczyk

Celem tej publikacji jest przypomnienie dawnych sposobów przygotowywania wielu popularnych do dzisiaj dań, wskrzeszenie dań zapomnianych, które nadal mogą być obecne na współczesnych stołach, zachęta do poszukiwań starych przepisów. Wszystkie przepisy zaprezentowane w naszej książce są możliwe do wykonania współcześnie, niektóre zostały nieco zmodyfikowane i odrobinę unowocześnione. Można tu zapoznać się z nowymi sposobami przygotowania znanych potraw oraz poznać przepisy całkowicie zapomniane. Dla bardziej wnikliwych i lubiących poszukiwania czytelników został zamieszczony słowniczek, który może pomóc w lekturze i odtwarzaniu dawnych, często zagadkowych potraw. Kto dzisiaj wie, jak się robi arkas, figatel czy potaź, albo co to jest kumpia, o której pisał Adam Mickiewicz
Z jedzeniem i obyczajem biesiadowania związanych jest wiele ciekawych anegdot, które, mam nadzieję, zaciekawią i ucieszą czytelników.


Szczegóły: Kuchnia staropolska - Piotr Adamczyk

Tytuł: Kuchnia staropolska
Autor: Piotr Adamczyk
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788376706030
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 256
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.75 kg


Recenzje: Kuchnia staropolska - Piotr Adamczyk

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: