Technologia wędzenia żywności
Technologia wędzenia żywności
- Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
- Rok wydania: 2012
- ISBN: 9788309010906
- Ilość stron: 427
- Format: 15.0x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Technologia wędzenia żywności
Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego.
Szczegóły: Technologia wędzenia żywności
Tytuł: Technologia wędzenia żywności
Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309010906
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 427
Format: 15.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.63 kg