Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP
Kowalska Jolanta, Majewska Ewa, Obiedziński Mieczysław W., Zadernowski Marek R.
Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP
Kowalska Jolanta, Majewska Ewa, Obiedziński Mieczysław W., Zadernowski Marek R.
- Wydawnictwo: ODDK
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 8374262605
- Ilość stron: 278
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP - Kowalska Jolanta, Majewska Ewa, Obiedziński Mieczysław W., Zadernowski Marek R.
W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsiębiorcę oraz urzędową kontrolę żywności i są nadrzędne wobec przepisów krajowych, które mogłyby być z niezgodne z ich zapisami.
Rozporządzenia te odnoszą się zarówno do zagadnień dotyczących GMP, GHP, HACCP, ale również regulują sposób prowadzenia urzędowej kontroli żywności. Wymagania zawarte w nowych przepisach zaczną w wiekszości zapisów obowiązywać od 1 stycznia 2006 roku.
Niniejsza publikacja przedstawia problemy na jakie napotyka przemysł spożywczy, a także sposoby wdrożenia GMP, GHP i HACCP zgodnie z nowymi przepisami.
Szczegóły: Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP - Kowalska Jolanta, Majewska Ewa, Obiedziński Mieczysław W., Zadernowski Marek R.
Tytuł: Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP
Autor: Kowalska Jolanta, Majewska Ewa, Obiedziński Mieczysław W., Zadernowski Marek R.
Wydawnictwo: ODDK
Kod paskowy: 9788374262606
ISBN: 8374262605
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 278
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.42 kg