Podstawy techniki. Podręcznik dla liceum profilowanego - profil rolniczo-spożywczy. Część 1.
Zbigniew Błaszkiewicz
Podstawy techniki. Podręcznik dla liceum profilowanego - profil rolniczo-spożywczy. Część 1.
Zbigniew Błaszkiewicz
- Wydawnictwo: eMPi2
- Rok wydania: 2002
- ISBN: 8388933205
- Ilość stron: 123
- Oprawa: miękka
Niedostępna
Opis: Podstawy techniki. Podręcznik dla liceum profilowanego - profil rolniczo-spożywczy. Część 1. - Zbigniew Błaszkiewicz
Podręcznik opracowano na podstawie programu bloku tematycznego Podstawy techniki, ujętego w dokumentacji programowej MENiS dla liceum profilowanego, profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia LP-RS/MENiS/2002.04.30). Podręcznik obejmuje treści programowe modułów: ”Rysunek techniczny”, ”Materiałoznawstwo”, ”Części maszyn”, ”Maszyny typowe”). W rozdziale ”Elementy rysunku technicznego” przedstawiono zasady rzutowania technicznego, widoki i przekroje, wymiarowanie. W rozdziale ”Wybrane zagadnienia z materiałoznawstwa” ujęto treści dotyczące metali żelaznych i nieżelaznych, materiałów niemetalowych, tworzyw sztucznych, korozji, opakowań artykułów spożywczych. Rozdział ”Części maszyn” podejmuje zagadnienia dotyczące połączeń części maszyn, omawia części maszyn stosowane w napędach i ich eksploatację. W ostatnim rozdziale ”Maszyny i urządzenia w przemyśle rolno-spożywczym” przedstawiono informacje o maszynach i urządzeniach przepływowych, środkach transportu, urządzeniach chłodniczych, urządzeniach do podgrzewania powietrza i wody. Przedstawione treści są zilustrowane licznymi rysunkami, schematami i zdjęciami, które znacznie ułatwiają zrozumienie i utrwalenie informacji.
Szczegóły: Podstawy techniki. Podręcznik dla liceum profilowanego - profil rolniczo-spożywczy. Część 1. - Zbigniew Błaszkiewicz
Tytuł: Podstawy techniki. Podręcznik dla liceum profilowanego - profil rolniczo-spożywczy. Część 1.
Podtytuł:
Autor: Zbigniew Błaszkiewicz
Wydawnictwo: eMPi2
Kod paskowy: 9788388933205
ISBN: 8388933205
Rok wydania: 2002
Ilość stron: 123
Oprawa: miękka
Waga: 0.21 kg