Praktyczne wdrażanie systemu HACCP W zakładach żywienia zbiorowego
Ryszard Zadernowski
Praktyczne wdrażanie systemu HACCP
W zakładach żywienia zbiorowego
Ryszard Zadernowski
- Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr Sp. z o.o.
- Rok wydania: 2004
- ISBN: 837187958X
- Ilość stron: 90
- Oprawa: miękka
Niedostępna
Opis: Praktyczne wdrażanie systemu HACCP - Ryszard Zadernowski
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład żywienia zbiorowego ma obowiązek wdrożenia zasad HACCP. Dobrze opracowane i wdrożone systemy GMP, GHP i HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowana żywność spełniała oczekiwania klientów i była dla nich bezpieczna.
Autorzy niniejszej publikacji starają się ukazać, że systemy zapewnienia i zarządzania jakością to nie tylko „przykry” obowiązek, ale narzędzia, które w bardzo skuteczny sposób pozwalają na sprawne zarządzanie i nadzór nad produkcją. W poradniku omówiono na przykładzie restauracji każdy etap wdrażania w zakładzie żywienia zbiorowego zasad systemu HACCP, jego przykładowy plan, analizę zagrożeń i wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP). Całość została uzupełniona przykładową dokumentacją.
Szczegóły: Praktyczne wdrażanie systemu HACCP - Ryszard Zadernowski
Tytuł: Praktyczne wdrażanie systemu HACCP
Podtytuł: W zakładach żywienia zbiorowego
Autor: Ryszard Zadernowski
Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr Sp. z o.o.
Kod paskowy: 978837187958X
ISBN: 837187958X
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 90
Oprawa: miękka
Waga: 0.26 kg