Złota księga czekolady
Carla Bardi, Claire Pietersen
Złota księga czekolady
Carla Bardi, Claire Pietersen
- Wydawnictwo: Olesiejuk
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788377703922
- Ilość stron: 704
- Format: 17x22 cm
- Oprawa: twarda oprawa w obwolucie
Niedostępna
Opis: Złota księga czekolady - Carla Bardi, Claire Pietersen
Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady.
Na przestrzeni wieków, w najrozmaitszych częściach kuli ziemskiej, ludzie nadawali niektórym produktom miano „pokarmu bogów”. Znalazły się tu m.in.: miód, trufle, grzyby halucynogenne oraz wino.
Wśród nich specjalne miejsce zajęła czekolada. Wielu ludzi na całym świecie nie wyobraża sobie życie bez tej aromatycznej brązowej substancji otrzymywanej z rośliny o nazwie kakaowiec właściwy.
Prezentowana książka zawiera ponad 300 przepisów na smaczne ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki, babeczki, desery, puddingi, lody, drinki i przystawki – a zatem wszelkie kulinarne zastosowania czekolady. Ponadto czytelnik zdobędzie wiele ciekawych informacji o czekoladzie i pozna jej egzotyczną historię – od starożytnego Meksyku aż po czasy obecne.
Szczegóły: Złota księga czekolady - Carla Bardi, Claire Pietersen
Tytuł: Złota księga czekolady
Autor: Carla Bardi, Claire Pietersen
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788377703922
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 704
Format: 17x22 cm
Oprawa: twarda oprawa w obwolucie
Waga: 1.746 kg