Pieczenie chleba krok po kroku
Lepard Dan, Whittington Richard
Pieczenie chleba krok po kroku
Lepard Dan, Whittington Richard
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788377730744
- Ilość stron: 160
- Format: 16.0x20.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Pieczenie chleba krok po kroku - Lepard Dan, Whittington Richard
Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie!
Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki.
Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!
Szczegóły: Pieczenie chleba krok po kroku - Lepard Dan, Whittington Richard
Tytuł: Pieczenie chleba krok po kroku
Autor: Lepard Dan, Whittington Richard
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377730744
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 160
Format: 16.0x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.3 kg