Polska Kuchnia Koszerna (reprint)
Rebeka Wolff
Polska Kuchnia Koszerna (reprint)
Rebeka Wolff
- Wydawnictwo: Graf-ika
- Rok wydania: 2010
- ISBN: 9788361889205
- Ilość stron: 188
- Format: 14 x 20
- Oprawa: twarda
Niedostępna
Opis: Polska Kuchnia Koszerna (reprint) - Rebeka Wolff
Unikat w skali Polski a może świata O istnieniu tej pozycji dowiedziałam się przypadkiem, przeglądając liczne artykuły w mediach. Szukałam długo, przekopując się przez liczne biblioteczne katalogi. Nawet Estreicher w swoim sławetnym katalogu nie notuje tejże pozycji. Już miałam zrezygnować z poszukiwań, gdy przypadkiem „ktoś” zdradził mi tajemnicze miejsce jej pobytu… i odnalazłam ją, niczym zaginiony skarb, a teraz dzielę się tym skarbem z Państwem.
Iwona Knechta
Reprint oryginału z 1877 r. Tytuł w całości brzmi „Polska kuchnia koszerna zawierająca najrozmaitsze potrawy i pieczywa, konfitury i soki oraz szczegółowy przewodnik do urządzenia koszernego gospodarstwa przez Rebekę Wolff tłumaczone z niemieckiego przez S.D. nakładem tłumacza”.
Przewodnik kulinarny zawierający przepisy potraw mięsnych i mlecznych, na różne pieczywo, konfitury, soki, galarety, kremy, sosy a wszystko przyrządzone w sposób koszerny. Przedruk metodą fotooffsetową, oprawa twarda: drukowana, foliowana, zadrukowana wyklejka.
Szczegóły: Polska Kuchnia Koszerna (reprint) - Rebeka Wolff
Tytuł: Polska Kuchnia Koszerna (reprint)
Autor: Rebeka Wolff
Wydawnictwo: Graf-ika
ISBN: 9788361889205
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 188
Format: 14 x 20
Oprawa: twarda