Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP Gastronomia
Jackiewicz Barbara
Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP Gastronomia
Jackiewicz Barbara
- Wydawnictwo: ODDK
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788378041191
- Ilość stron: 88
- Format: 21.0x30.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP Gastronomia - Jackiewicz Barbara
Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, które jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich krajach Unii Europejskiej oraz z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, kierujący zakładem ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP.
Autorka specjalista Państwowej Inspekcji Sanitarnej do spraw nadzoru nad żywnością w sposób przystępny, na podstawie przykładowej restauracji, wyjaśnia, jak wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP w zakładzie gastronomicznym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, szczegółowe opisy produktów, analiza zagrożeń, wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych, zostały zilustrowane odpowiednimi przykładami.
Szczegóły: Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP Gastronomia - Jackiewicz Barbara
Tytuł: Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP Gastronomia
Autor: Jackiewicz Barbara
Wydawnictwo: ODDK
ISBN: 9788378041191
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 88
Format: 21.0x30.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.25 kg