Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego
Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej
- Rok wydania: 2010
- ISBN: 8373483349
- Ilość stron: 98
- Format: 17.0x24.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego
Skrypt przygotowano dla studentów kierunku Biotechnologia realizowanego w różnych szkołach wyższych. Absolwent takich studiów powinien zdobyć przydatną w przyszłej pracy zawodowej wiedzę w zakresie możliwości praktycznego stosowania rozpowszechnionych obecnie technologii enzymatycznych. Warunkiem ich racjonalnego wykorzystania jest dobra znajomość rodzajów, charakterystyki, sposobów wytwarzania oraz możliwych zastosowań dostępnych w handlu preparatów enzymatycznych. Poszerzenie wiedzy w tym zakresie umożliwia lektura pierwszej części skryptu, użytecznej również dla pracowników firm wykorzystujących procesy enzymatyczne. Druga część zawiera natomiast przykłady ćwiczeń laboratoryjnych, niezbędnych dla zdobycia przez studentów praktycznych umiejętności w zakresie posługiwania się enzymami.
Szczegóły: Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego
Tytuł: Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego
Wydawnictwo: Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej
Kod paskowy: 9788373483347
ISBN: 8373483349
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 98
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.19 kg