Jarska kuchnia siostry Anieli
Aniela Garecka
Jarska kuchnia siostry Anieli
Aniela Garecka
- Wydawnictwo: Salwator
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788375803402
- Ilość stron: 150
- Format: 15.0x18.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Jarska kuchnia siostry Anieli - Aniela Garecka
Poradnik kulinarny NAJPOPULARNIEJSZEJ siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli. znajdziesz w nim:
1. sałatki i surówki;
2. przepisy na wyśmienite gołąbki;
3. potrawy z makaronów i ryżu;
4. domowe kluski, kopytka i pierogi;
5. placki ziemniaczane;
6. omlety i pasty;
7. domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone).
Ponadto dowiesz się:
* co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje?
* jak odróżnić jajko gotowane od surowego?
* co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywna pianę?
* Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości?
* co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił?
* czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"?
* co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce?
* jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy.
Szczegóły: Jarska kuchnia siostry Anieli - Aniela Garecka
Tytuł: Jarska kuchnia siostry Anieli
Autor: Aniela Garecka
Wydawnictwo: Salwator
ISBN: 9788375803402
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 150
Format: 15.0x18.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.19 kg