Polska kuchnia regionalna
Krzysztof Żywczak
Polska kuchnia regionalna
Krzysztof Żywczak
- Wydawnictwo: SBM
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788378453413
- Ilość stron: 240
- Format: 17.0x24.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Polska kuchnia regionalna - Krzysztof Żywczak
Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.
Szczegóły: Polska kuchnia regionalna - Krzysztof Żywczak
Tytuł: Polska kuchnia regionalna
Autor: Krzysztof Żywczak
Wydawnictwo: SBM
ISBN: 9788378453413
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 240
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.9 kg