Polska kuchnia regionalna

Książka

Polska kuchnia regionalna

  • Wydawnictwo: SBM
  • Rok wydania: 2013
  • ISBN: 9788378453413
  • Ilość stron: 240
  • Format: 17.0x24.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 29,95 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 29,95 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Polska kuchnia regionalna - Krzysztof Żywczak

Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.


Szczegóły: Polska kuchnia regionalna - Krzysztof Żywczak

Tytuł: Polska kuchnia regionalna
Autor: Krzysztof Żywczak
Wydawnictwo: SBM
ISBN: 9788378453413
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 240
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.9 kg


Recenzje: Polska kuchnia regionalna - Krzysztof Żywczak

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: