Tradycyjne polskie specjały
Tradycyjne polskie specjały
- Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788378396383
- Ilość stron: 176
- Format: 23.6x16.4
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Tradycyjne polskie specjały
Nasza rodzima kuchnia to cała gama smaków i smaczków z mnóstwem znakomitych potraw o niepowtarzalnej recepturze. Pieczenie, pasztety, gołąbki, kluchy, pierogi, kotlety, bigos... Przeważnie to prawdziwe bomby kaloryczne. Warto się jednak po nie skusić, przygotowane w domu zapewniają niepowtarzalne smaki. Podstawowe składniki wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni to kiszona kapusta, buraki, ogórki (kiszone i korniszony), kalarepa, różne gatunki kiełbas i śmietana coraz częściej zastępowana jogurtem naturalnym. W naszych daniach nie może zabraknąć odpowiednio dobranych przypraw w polskiej kuchni królują: majeranek, koperek, pieprz, natka pietruszki i kminek.Wszystkich, którzy lubią smaczną domową kuchnię, zachęcamy do korzystania z tych sprawdzonych przepisów. Jesteśmy przekonani, że zarówno zwolennicy dań mięsnych, jak i wegetarianie znajdą coś dla siebie.
Szczegóły: Tradycyjne polskie specjały
Tytuł: Tradycyjne polskie specjały
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Seria: BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
ISBN: 9788378396383
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 176
Format: 23.6x16.4
Oprawa: Miękka
Waga: 0.42 kg