Wykwintne desery Musy budynie i kremy
Wykwintne desery Musy budynie i kremy
- Wydawnictwo: Jedność
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788376607993
- Ilość stron: 95
- Format: 19.5x19.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Wykwintne desery Musy budynie i kremy
Książka ta zawiera przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta,
bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi
budyniami i musami w roli głównej. A do tego szczypta cukierniczej teorii i dużo
praktycznych porad.
Winogronowe bavarese z chantilly
Blamanż migdałowy
Creme brulée
Parfait z nugatem i sosem czekoladowym
Tortini z ryżu basmati
Zabajone z kwiatem pomarańczy
Odbiorcy:
- miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
- zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania puszystych deserów i ich
najważniejszych składnikach, będących podstawą kulinarnego sukcesu
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich rezultat niezwykle efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza
w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom
Szczegóły: Wykwintne desery Musy budynie i kremy
Tytuł: Wykwintne desery Musy budynie i kremy
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788376607993
Tytuł oryginału: DOLCI AL. CUCCHIAIO
Język oryginału: włoski
Tłumacz: Pająk Zofia
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 95
Format: 19.5x19.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.455 kg